Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Σοκαριστικές αποκαλύψεις από Στουρνάρα για τον Βαρουφάκη

Σε σοκαριστηκές αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, προέβη σήμερα στην εξεταστική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, ο  Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της ΤτΕ, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου, γιατί δεν παρενέβη για την εκροή κεφαλαίων, αποκάλυψε ότι εξαιτίας του Γιάνη Βαρουφάκη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 4 Φεβρουαρίου σταμάτησε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Στουρνάρας, αποκάλυψε ότι ο κ. Βαρουφάκης πήγε στο διοικητικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και τους είπε ότι είναι υπουργός οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Στουρνάρας πρόσθεσε: «Τους είπα μην τον λαμβάνετε υπόψιν σας», ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν: «δεν μπορούμε να μην τον λάβουμε υπόψιν είναι υπουργός οικονομικών».

Επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είπε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τους έπεισε ότι με αυτόν υπουργό οικονομικών δεν υπάρχει επιστροφή.

Τέλος ο Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε ότι έστελνε επιστολές στην κυβέρνηση για τον Βαρουφάκη: «Τι άλλο να έκανα; Έπαιρνα τηλέφωνο και τους έλεγα: Μαζέψτε τον!»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By