Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

SonntagsZeitung: Έγγραφα για πελάτες της UBS έδωσε στη Γαλλία η Ελβετία

Σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες για φοροδιαφυγή

ubs

Έγγραφα σχετικά με 300 Γάλλους πελάτες της τράπεζας UBS σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες για φοροδιαφυγή παρέδωσαν στη Γαλλία οι αρχές της Ελβετίας, όπως αναφέρει σήμερα η ελβετική εφημερίδα SonntagsZeitung.

Χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές, η εφημερίδα αναφέρει ότι τα έγγραφα εστάλησαν στις αρχές του Παρισιού τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πελάτες τους οποίους αφορούν δεν έχουν ενημερωθεί.

Εκπρόσωπος της UBS απέφυγε να προβεί σε κάποιο σχόλιο και παρέπεμψε το πρακτορείο Reuters στις αρμόδιες αρχές, ενώ εκπρόσωπος του Ελβετικού υπουργείου Οικονομικών απέφυγε να σχολιάσει. Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο, κανείς δεν ήταν διαθέσιμος στην εισαγγελία του Παρισιού για σχόλια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παράδοση των στοιχείων κατέστη δυνατή εξαιτίας της αναθεώρησης της νομοθεσίας διοικητικής αρωγής για φορολογικά ζητήματα, η οποία τέθηκε σε ισχύ από 1η Αυγούστου και καθιστά ευκολότερο για άλλες κυβερνήσεις να αντλούν πληροφορίες από τις ελβετικές αρχές σχετικά με υπηκόους τους που κατηγορούνται πως φοροδιαφεύγουν.

Γάλλοι δικαστικοί που ερευνούν υποθέσεις φοροδιαφυγής έχουν προτείνει να επιβληθεί στη UBS πρόστιμο 4,88 δισ. ευρώ επειδή βοήθησε ευκατάστατους Γάλλους υπηκόους να φοροδιαφύγουν, σύμφωνα με δικαστική πηγή στο Παρίσι που μίλησε στο Reuters την προηγούμενη εβδομάδα.

By