Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Σώρρας: Έχω τα 600 δισ. και αδίκως είμαι φυλακή

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση εξαπάτησης χιλιάδων πολιτών, προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας την αποφυλάκισή του.

«Δεν είμαι ύποπτος φυγής» υποστηρίζει ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας,, που ζητά την αποφυλάκισή του.

Υποστηρίζει δε ότι διαθέτει τα 600 δισ. που έλεγε και ότι αδίκως έχει οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση εξαπάτησης χιλιάδων πολιτών, προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας την αποφυλάκισή του, με βασικό ισχυρισμό πως δεν είναι ύποπτος φυγής, αφού «ως πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύω να εξαφανιστώ από την Ελλάδα».

Την ίδια στιγμή, ο ανακριτής αναμένεται να αποστείλει κλήσεις σε απολογία για κακουργήματα σε δέκα νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις». Οι νέοι κατηγορούμενοι είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται, είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε να συνδέονται με αυτόν.

Έτσι, ο κατάλογος των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, απόπειρα απάτης και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, θα περιλαμβάνει συνολικά 18 πρόσωπα.

Αναμένει δε την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα αποφυλακιστεί ή όχι ο αρχηγός του φορέα, Αρτέμης Σώρρας.

Ο Σώρρας που ήταν επί 15 μήνες καταζητούμενος, διεκδικεί με την αίτησή του προς το συμβούλιο την υπό όρους αποφυλάκισή του, πέντε μήνες μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή του για αδικήματα που αφορούν, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, που απολογούμενος είχε επαναλάβει ότι είναι κάτοχος ομολόγων αξίας 600 δισ. ευρώ, αδίκως έχει οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς έχει προσκομίσει στον ανακριτή στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα του.

Iσχυρίζεται επίσης ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση η κλήση του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By