Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Σουλτς: ΗΠΑ και ΕΕ δεν έχουν προετοιμαστεί για μια πιθανή προεδρία Τραμπ

«Η Ευρώπη δεν έχει προετοιμαστεί, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες για έναν τέτοιο πρόεδρο ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, δεν έχει καμία διεθνή εμπειρία»

soults2

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν έχουν προετοιμαστεί» για ενδεχόμενη ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Η Ευρώπη δεν έχει προετοιμαστεί, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες για έναν τέτοιο πρόεδρο ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, δεν έχει καμία διεθνή εμπειρία», ανέφερε στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο I -Télé.

«Ο Τραμπ ανήκει στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι έχουν για κάθε πράγμα έναν αποδιοπομπαίο τράγο, αλλά ποτέ μια συγκεκριμένη λύση», πρόσθεσε, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την άνοδο του άγριου λαϊκισμού στην ΕΕ.

Ο Σουλτς εκτίμησε ότι σε περίπτωση που ο Τραμπ διαδεχθεί τον Ομπάμα «η δύναμη των μέσων, πολιτικών ή στρατιωτικών, που διαθέτει ένας πρόεδρος των ΗΠΑ, θα του επιτρέψει πραγματικές επιλογές για εξαιρετικά επικίνδυνες αποφάσεις».

«Εγώ, ειλικρινά, προτιμώ μια άλλη υποψήφια», κατέληξε ο σοσιαλδημοκράτης Ευρωπαίος αξιωματούχος, εκφράζοντας την υποστήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον, φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By