Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Σουλτς: Ευρωπαϊκή συνεργασία για την πάταξη τρομοκρατίας

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

soults

Τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και το Ουαγκαντούγκου που έγιναν στις 12 και 15 Ιανουαρίου καταδίκασε σήμερα απερίφραστα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ζητώντας παράλληλα στενότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ εναντίον της  τρομοκρατίας.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Σουλτς δεσμεύτηκε ότι η τρομοκρατία να παταχθεί με τη χρήση της αστυνομίας, των κανόνων δικαίου και της πανευρωπαϊκής συνεργασίας.

«Η νέα χρονιά ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε και η προηγούμενη, με δολοφονική βία και βαθιά θλίψη», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΚ και συμπλήρωσε τα εξής: «Μετά τις βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, την Κοπεγχάγη, την Τύνιδα, τη Τζακάρτα και αλλού, η επίθεση της 12ης Ιανουαρίου στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης άφησε πίσω της δέκα Γερμανούς πολίτες νεκρούς και εννέα τραυματίες. Στην επίθεση της 15ης Ιανουαρίου στην Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο, σκοτώθηκαν πάνω από εικοσιτέσσερις άνθρωποι από επτά χώρες και τραυματίστηκαν πενήντα».

Ο κ. Σουλτς μετέφερε τη θλίψη του Κοινοβουλίου στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και εξέφρασε ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. «Αυτή η τρομοκρατία που δε γνωρίζει σύνορα έχει βάλει στο στόχαστρο την ελευθερία μας και μας απειλεί όλους, στην Τουρκία, την Ευρώπη και αλλού. Ωστόσο εμείς δεν θα αφήσουμε να μας φοβίσουν αυτές οι κυνικές δολοφονίες», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΚ, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By