Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Σουλτς: Η σκανδαλώδης απόφαση Κάμερον να παραμείνει μέχρι Οκτώβρη κρατά όμηρο την Ευρώπη

«Για άλλη μια φορά, μια ολόκληρη ήπειρος βρίσκεται σε ομηρία λόγω των εσωτερικών διαβουλεύσεων στο βρετανικό συντηρητικό κόμμα»

soults-martin

Σκανδαλώδη χαρακτήρισε την απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να αποχωρήσει από την θέση του, αλλά να παραμείνει έως τον Οκτώβριο, ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγόρησε τον Κάμερον ότι με αυτόν τον τρόπο παίρνει «όμηρο ολόκληρη την (ευρωπαϊκή) ήπειρο». Όταν ο Κάμερον ανακοίνωνε το 2013 την πρόθεσή του να οργανώσει ένα δημοψήφισμα για να κριθεί εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παρέμενε ή θα αποχωρούσε από την ΕΕ «φυλάκισε μια ολόκληρη ήπειρο» για να κάνει «διαπραγματεύσεις τακτικής», κατήγγειλε ακόμη ο Γερμανός αξιωματούχος, μιλώντας στο ARD.

Μετά τη νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, ο Κάμερον ανακοίνωσε την παραίτησή του, διευκρινίζοντας όμως ότι θα εγκαταλείψει τον θώκο αφού αναδειχθεί νέος ηγέτης στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, στις αρχές Οκτωβρίου.

«Για άλλη μια φορά, μια ολόκληρη ήπειρος βρίσκεται σε ομηρία λόγω των εσωτερικών διαβουλεύσεων στο βρετανικό συντηρητικό κόμμα», δήλωσε ο Σουλτς, που θεωρεί υπερβολικά αργή την αποχώρηση του Κάμερον. «Θα μπορούσε να συγκληθεί συνέδριο αύριο το πρωί εάν αυτή είναι η επιθυμία του απερχόμενου πρωθυπουργού», πρόσθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By