Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Σουλτς: Σημαντικός ο ρόλος του Ιράν στην ειρήνευση της Μέσης Ανατολής

Το Ιράν είναι ένας σημαντικός παίκτης στην επίλυση των κρίσεων στην περιοχή και ο ρόλος του στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας είναι αδιαμφισβήτητος

soults

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμαντ Τζαβαρ Ζαριφ, πραγματοποίησε σήμερα στην Τεχεράνη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, όπου υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του Ιράν στην αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

«Το Ιράν είναι ένας σημαντικός παίκτης στην επίλυση των κρίσεων στην περιοχή και ο ρόλος του στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας είναι αδιαμφισβήτητος», δήλωσε ο κ. Σουλτς, όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο Fars.

Ο ίδιος χαρακτήρισε κρίσιμη την συμμετοχή του Ιράν στις επερχόμενες διαβουλεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Βιέννη για τη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιράν, λέγοντας πως «έχουμε καλή κοινοβουλευτική συνεργασία με το Ιράν και είμαστε έτοιμοι για επέκταση των διμερών σχέσεων».

Από την πλευρά του ο κ. Ζαριφ χαιρέτισε την οικονομική συνεργασία με την ΕΕ, σημειώνοντας πως «προβλέπουμε πολλές ευκαιρίες για συνεργασία των οικονομικών τομέων των δυο πλευρών».

(Visited 1 times, 1 visits today)