Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Σοβαρές κατηγορίες Κεγκέρογλου κατά Κατρούγκαλου – Πετρόπουλου

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε τόσο τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και τον παριστάμενο υφυπουργό ότι ως ιδιώτες νομικοί γνωμοδότησαν ευθέως αντίθετα με τα όσα σήμερα ως υπουργοί προωθούν

kegerogloy

Από ένταση στιγματίστηκε η συνεδρίαση των Επιτροπών επί του πολυνομοσχεδίου καθώς ο υφυπουργός Εργασίας, Αν. Πετρόπουλος είχε έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Β. Κεγκέρογλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κεγκέρογλου κατηγόρησε τόσο τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και τον παριστάμενο υφυπουργό ότι ως ιδιώτες νομικοί γνωμοδότησαν ευθέως αντίθετα με τα όσα σήμερα ως υπουργοί προωθούν.

Ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι ενώ οι δύο σημερινοί υπουργοί, γνωμοδότησαν ως ιδιώτες νομικοί ότι το ΤΑ.Π.Ι.Λ.Τ- Α.Τ. είναι αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο, τώρα επιχειρούν να «δημεύσουν» τα αποθεματικά του, ύψους 232 εκ. ευρώ, αίροντας τον χαρακτήρα της αυτοδιαχείρισης του Ταμείου.

Αφού ο κ. Πετρόπουλος διέψευσε ότι υπάρχει τέτοια γνωμοδότηση έθεσε το ερώτημα προς τον βουλευτή αν ο ίδιος θέλει να διαμοιραστούν τα χρήματα αυτά ανάμεσα σε όσους βρίσκονται υπό σχέση εργασίας και να μην πάρουν σύνταξη 6.500 οικογένειες.

«Δεν θα φύγει ούτε ένα ευρώ. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε σε συμφέροντα να δίνουν τα λεφτά για ιδιωτικές ασφαλίσεις» είπε μάλιστα ο υφυπουργός Εργασίας. Ανταπαντώντας ο κ. Κεγκέρογλου του καταλόγισε «διχασμό προσωπικότητας» αφού – όπως υποστήριξε – «άλλα πράττει ως υπουργός κι άλλα γνωμοδοτούσε ως νομικός» και κάλεσε τον κ. Πετρόπουλο να φέρει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ γιατί «δεν γίνεται νομοθέτηση με ένα χαρτί μιας διευθύντριας, και μάλιστα ανυπόγραφο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By