Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Σπανούλης: Έκρινα πως ο Ολυμπιακός ήταν το πεπρωμένο μου

«Έκρινα πως ήταν η κατάλληλη ομάδα, την κατάλληλη στιγμή για μένα» είπε ο Βασίλης Σπανούλης για την επιλογή που έκανε πριν από χρόνια

Η απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να μεταπηδήσει από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010 ακόμη συζητείται. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο πώς έφτασε σε αυτή την επιλογή καριέρας μιλώντας στο podcast του Τζο Αρλάουκας για την Ευρωλίγκα.

«Έκρινα πως ήταν η κατάλληλη ομάδα, την κατάλληλη στιγμή για μένα. Αυτό σκέφτηκα. Η καρδιά μου υπέδειξε να το κάνω. Ήταν μια ξεκάθαρη απόφαση. Το σκέφτηκα και είπα ‘αυτό είναι το πεπρωμένο μου, το κάρμα μου και θα το ακολουθήσω’. Έχω μεγάλη πίστη στον εαυτό μου πως θα πετύχω. Γι’ αυτό πήρα αυτή την απόφαση. Δεν μπορείς να πάρεις μια τέτοια απόφαση απλώς και μόνο επειδή θες να πας εκεί. Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση, γιατί ξέρεις πόση πίεση θα έχεις από τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι σε βλέπουν σαν κάποιον που θα τους οδηγήσει σε τίτλους, αλλά και από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού γιατί έφυγες από την ομάδα τους», ανέφερε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Για τις κατακτήσεις της Ευρωλίγκας είπε: «Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η ώρα σου. Πότε θα πραγματοποιηθούν τα όνειρα σου και θα κατακτήσεις την Ευρωλίγκα. Απλά δουλεύεις σκληρά και κυνηγάς το στόχο σου», ενώ έδωσε συμβουλές σε όσους θέλουν να βαδίσουν στα χνάρια του. «Πολλά παιδιά λένε πως δουλεύουν σκληρά, αλλά ζητάνε άμεσα αποτελέσματα. Και μετά αναρωτιούνται ‘γιατί; Αφού δουλεύω τόσο πολύ. Η μπάλα δεν μπαίνει στο καλάθι, τα σουτ μου δεν βρίσκουν στόχο’. Δεν έχει να κάνει όμως με το σήμερα, με τον επόμενο μήνα. Μπορεί η δουλειά σου να αποδώσει μετά ένα χρόνο, δύο χρόνια. Ποτέ δεν ξέρεις. Απλά πρέπει να δουλεύεις σκληρά».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By