Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

SPD: Η Ελλάδα θα χρειαστεί 77 δισ. μέχρι το 2020!

Το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ομολογείται, εκτιμούν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες.

moneyΜεσούσης της προεκλογικής περιόδου και της προεκλογικής αντιπαράθεσης γύρω από το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, το SPD ανεβάζει το ποσό που θα χρειαστεί η χώρα μας για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό στα 77 δισ. ευρώ τουλάχιστον μέχρι το 2020. Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες εκτιμούν ότι αυτό είναι το πραγματικό νούμερο εξαιτίας της ύφεσης και επειδή οι αποκρατικοποιήσεις δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

«Στα 11 δισ. ευρώ μέχρι το 2015 θα προστεθεί για το χρονικό διάστημα από το 2015 μέχρι το 2020 ένα επιπλέον υψηλό διψήφιο νούμερο», δήλωσε ο εκπρόσωπος επί οικονομικών θεμάτων της SPD στο Bundestag, Carsten Schneider στη Bild της Τρίτης. Ο κ.Schneider επικαλείται την τελευταία ανάλυση της τρόικας για την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της και καλεί τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να βάλει στο τραπέζι αμέσως τα πραγματικά νούμερα.

Το περιοδικό Focus υπενθυμίζει ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει πως για το 2014 και 2015 θα προκύψει χρηματοδοτικό κενό περίπου 10 δισ., αλλά και ότι η Άνγκελα Μέρκελ εξακολουθεί να διαφωνεί με την έκδοση ευρωομολόγων.

Με πληροφορίες από: de.reuters.com, focus.de

(Visited 1 times, 1 visits today)
By