Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2020

Spiegel: Ο Βαρουφάκης οραματίζεται ένα «κοινωνικό πρόγραμμα» για όλη την ευρωζώνη

«Οι κεντρικές τράπεζες θα εκδίδουν ομόλογα και θα χρηματοδοτούν την ανάπτυξη «Κοινωνικό πρόγραμμα» για το σύνολο της Ευρωζώνης»

varoufakis-vouli

Τα μεγαλύτερα μέσα του εξωτερικού συνεχίζει να απασχολεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel να παίρνει την σκυτάλη με άρθρο που κάνει λόγο για το όραμα του υπουργού για ένα «κοινωνικό πρόγραμμα» για το σύνολο της Ευρωζώνης.

Σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του σελίδα το Spiegel επικαλείται ένα βιβλίο το οποίο έχει γράψει ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ μαζί με άλλους δύο οικονομολόγους και το οποίο πρόκειται να δημοσιευτεί στο τέλος Φεβρουαρίου και υποστηρίζει πως ο κ. Βαρουφάκης προτείνει τη δημιουργία ενός ευρύτατου κοινωνικού προγράμματος, το οποίο αφορά στο σύνολο των χωρών της Ευρωζώνης και θα χρηματοδοτείται από τις εθνικές τράπεζες.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ενίσχυση της στήριξης του ESM προς τις προβληματικές τράπεζες, η οποία θα συνοδεύεται από εκχώρηση μεριδίου στο μετοχικό κεφάλαιο αυτών.

«Οι κεντρικές τράπεζες θα εκδίδουν ομόλογα και θα χρηματοδοτούν την ανάπτυξη «Κοινωνικό πρόγραμμα» για το σύνολο της Ευρωζώνης, το οποίο θα στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, οραματίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης», αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Spiegel, με βάση το σχέδιο του Βαρουφάκη, για τα μέτρα αυτά δεν απαιτείται τροποποίηση των υφιστάμενων ευρωπαϊκών συνθηκών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By