Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Σπείρα ανήλικων διαρρηκτών εξαρθρώθηκε στις Αχαρνές

Σπείρα διαρρηκτών αποτελούμενη από τρεις ανήλικους εξάρθρωσε η Αστυνομία

peripoliko-astunomia

Στην περιοχή των Αχαρνών συνελήφθησαν τρείς ανήλικοι, ηλικίας 12, 14 και 16 ετών κατηγορούμενοι για ληστείες και κλοπές, καθώς και η 35χρονη μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Συγκατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα είναι και δύο 16χρονοι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας, της κλοπής κατά συναυτουργία και της απείθειας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και λήστευαν οδηγούς αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, εντόπιζαν τα οχήματα και αιφνιδίαζαν τους οδηγούς, είτε κλείνοντας τον δρόμο είτε ανεβαίνοντας στο πίσω μέρος τους. Άνοιγαν τις πόρτες και αφαιρούσαν τα μεταφερόμενα εμπορεύματα.

Στις περιπτώσεις εκείνες που γίνονταν αντιληπτοί, ασκούσαν σωματική βία και αποσπούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στη συνέχεια διέφευγαν σε παρακείμενους καταυλισμούς.

By