Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, 2020

Σπίρτζης για αύξηση διοδίων στην Αττική Οδό: Δεν θα αποδεχθούμε τετελεσμένα

Για «απαράδεκτη και μονομερή αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού» κάνει λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σημειώνοντας πως «δεν θα γίνει αποδεκτή ούτε η πρακτική, ούτε η λογική, ούτε τα τετελεσμένα… ούτε από εμάς, ούτε από τον ελληνικό λαό».

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο κ. Σπίρζης εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στην «Αττική Οδός ΑΕ» για την αύξηση των διοδίων που ανακοίνωσε (σ.σ. για το ΙΧ το διόδιο αυξάνεται στα 3 ευρώ από τα 2,8 ευρώ από 1η Ιουλίου και στα 3,3 ευρώ από 1/1/2020) καταγγέλλοντας ότι «επιχειρούν να παρέμβουν στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, μέσα στην προεκλογική περίοδο, δημιουργώντας τετελεσμένα, με αυθαίρετες πρακτικές».

«Είναι απόδειξη», προσθέτει, «ότι δεν θέλουν κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, γιατί δεν τους έκανε τα «χατίρια»Τους έχει ανοίξει η όρεξη, για επαναφορά των λογικών και των πρακτικών αρπαχτής».

Ως πρός το τι αφήνει ο ίδιος πίσω του ως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Σπίρτζης απαντά στο Πρακτορείο: «Τεράστια εξοικονόμηση σπαταλών και αποζημιώσεων, ολοκλήρωση έργων που είχαν γίνει ανέκδοτα, θεσμικό πλαίσιο και διαδικασίες διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, εθνικό στρατηγικό σχέδιο υποδομών, νέα έργα και σπάσιμο κυκλωμάτων».

Και όσον αφορά την επόμενη ημέρα στο Υπουργείο Υποδομών, αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογες, «προτεραιότητα μας», λέει, «είναι να υλοποιήσουμε τις κοινωνικές υποδομές και το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που ξεκινήσαμε».

Ο κ. Σπίρτζης που είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Ανατολική Αττική, θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών «είναι αναστρέψιμο γιατί το διακύβευμα τώρα είναι διαφορετικό».

«Στις ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για λάθη, ολιγωρίες και συμπεριφορές. Στις εθνικές εκλογές θα αποφασίσει για την πορεία της χώρας, τη διασφάλιση των εργασιακών κεκτημένων, την ανακούφιση της κοινωνίας από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, τη συνέχιση του κοινωνικού κράτους, τους αξιοπρεπείς μισθούς, τη δικαίωση των θυσιών των πολιτών», σημειώνει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By