Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Σπίρτζης: Κάποιοι ονειρεύονται καθημερινά διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Κάποιοι ζουν με το όνειρο της διάσπασης της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους, εξηγεί: «Άλλοι για να μην ολοκληρώνονταν τα μνημόνια και οι πολιτικές που υπηρετούν, άλλοι γιατί είχαν σχεδιάσει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης και άλλοι γιατί τους ενοχλεί πολύ να ακούν και να διαβάζουν: Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας».

«Οι πολιτικές διαφορές μας με τους ΑΝΕΛ είναι γνωστές. Όπως και η διαφορετική θεώρηση, οι διαφορετικές απόψεις σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα στα εθνικά ζητήματα. Δεν είναι κάτι νέο» και τονίζει ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

«Κάποιοι ονειρεύονται καθημερινά, εδώ και τρία χρόνια, η έντιμη και καθαρή συνεργασία με τους ΑΝΕΛ να τερματιστεί. Άλλοι, για να μην ολοκληρώνονταν τα μνημόνια και οι πολιτικές που υπηρετούν, άλλοι γιατί είχαν σχεδιάσει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης και άλλοι γιατί τους ενοχλεί πολύ να ακούν και να διαβάζουν: Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Για την πτώση στο Χρηματιστήριο

Ο υπουργός Υποδομών σχολιάζοντας το θέμα που δημιουργήθηκε με την πτώση των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο και τη στάση της ΝΔ είπε πως «δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αν μέσα σε αυτή τη διεθνή οικονομική συγκυρία υπάρχει πτώση της τιμής των μετοχών. Πρόβλημα υπάρχει όταν αυτό συμπίπτει με την είδηση για μη μείωση των συντάξεων και όταν μεθοδεύεται από συγκεκριμένους κύκλους».

Σημειώνει δε ότι «έχουμε ζήσει τον συνεχή αγώνα της ΝΔ, για να μην υπάρχει η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα στις 29 Αυγούστου, που ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα» και κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ πως θέλει να καλύψει τις απολύσεις που έκανε και θα κάνει παρουσιάζοντας την κυβέρνηση ως θιασώτες του Δημοσίου και κρατικιστές.

Για τον προοδευτικό χώρο

Ο κ. Σπίρτζης επίσης υπέρ της ανάγκης δημιουργίας προοδευτικού μετώπου και απευθυνόμενος στους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «με όσους παραμένουν πιστοί στις ιδρυτικές αρχές και αξίες του ΠΑΣΟΚ, είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα ανταμώσουμε, σε προοδευτικές συνεργασίες» ενώ «για όσους προωθούν με διάφορα προσχήματα, τη συνεργασία με τη ΝΔ, με όποιες τακτικές περί δήθεν διμέτωπου αγώνα ή με όποιες επικοινωνιακού τύπου προτάσεις, όπως η συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ» τους εύχεται «καλό ταξίδι στον νεοφιλελευθερισμό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By