Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Sputnik V: Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνία παραγωγής του εμβολίου με την Τουρκία

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει υπογράψει μία συμφωνία με την Τουρκία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V κατά της πανδημίας COVID-19, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το RDIF πρόσθεσε ότι άρχισε τη μεταφορά της τεχνολογίας παραγωγής του εμβολίου, στην Τουρκία.

Το ίδιο ταμείο, έχει υπογράψει συμφωνίες για την παραγωγή του Sputnik V με (φαρμακευτικές) βιομηχανίες στη Νότια Κορέα, στην Κίνα, στην Ινδία, στη Βραζιλία, στη Λευκορωσία, αλλά και στο Καζακστάν.

Η ρυθμιστική αρχή της Ουγγαρίας για τα φάρμακα έδωσε την Πέμπτη προκαταρκτική έγκριση για τη χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19.

Η απόφαση της Ουγγαρίας για το Sputnik V επιβεβαιώθηκε και από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοινώνει πως το εμβόλιο Sputnik V εγκρίθηκε από την Εθνική Αρχή Φαρμάκων της και Διατροφής της Ουγγαρίας. Έτσι, η Ουγγαρία γίνεται η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που εκρίνει τη χρήση του Sputnik V» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ταμείου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του ταμείου Κίριλ Ντμίτριεφ, δήλωσε πως η Ρωσία θα υποβάλλει το εμβόλιο για έγκριση στην Ε.Ε. τον επόμενο μήνα.

Αν εξασφαλίσει μια συμφωνία για αποστολή εμβολίων από τη Ρωσία, η Ουγγαρία θα είναι η πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παραλάβει το εμβόλιο Sputnik V, υπογραμμίζοντας τη βιασύνη της Βουδαπέστης να άρει τα μέτρα του lockdown, που έχει επιβάλει εξαιτίας του κορωνοϊού, ώστε να ενισχύσει την οικονομία, μολονότι η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για το ρωσικό εμβόλιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By