Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης: Καμία εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να αναζητήσει απ΄αυτή τη Βουλή μια άλλη κυβέρνηση, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

theodorakis
«Είναι αστείο που κάποιοι, και μέσα στην κυβέρνηση, αφήνουν ως υπονοούμενο το ενδεχόμενο η χώρα να πάει ξανά σε εκλογές μέσα σε έξι μήνες. Πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές. Έχουμε όμως μια κακή κυβέρνηση, που δεν αντιλαμβάνεται τον παλμό του κόσμου. Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να αναζητήσει απ΄αυτή τη Βουλή μια άλλη κυβέρνηση».

Αυτό δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ρέθυμνο στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, λίγο πριν από την έναρξη της Παγκρήτιας Συνάντησης φίλων και εθελοντών του Ποταμιού.

O επικεφαλής του κόμματος απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής του κινήματος σε οικουμενική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν πιστεύουμε στις οικουμενικές κυβερνήσεις γιατί αν είναι όλοι μέσα κανείς δε θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Όλοι θα προσπαθούν να διασώσουν τον εαυτό τους».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι το Ποτάμι ανέκαθεν υπερασπιζόταν τη λύση «μιας κυβέρνησης επαϊόντων που θα έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Αυτή την κυβέρνηση εάν και εφ΄όσον συσταθεί εμείς έχουμε σκοπό να τη στηρίξουμε. Όχι για να γίνουμε εμείς υπουργοί αλλά για να στηρίξουμε μια κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας».

Κληθείς να τοποθετηθεί αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα του ασφαλιστικού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο ίδιος σχολίασε:

«Κάνουν ένα πρωτοφανές λάθος για μια νέα κυβέρνηση. Φοβούνται να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους στους οποίους μέχρι χθες έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Πρέπει να συνομιλήσουν με τους αγρότες, τους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους αυτοαπασχολούμενους. Δεν μπορεί να έχουν την άποψη: «εμείς αποφασίζουμε και ο κόσμος χειροκροτά».

Αναλυτικά:

Για τη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης:

«Η κυβέρνηση κυρίως συζητά με τους εταίρους μας τι πρέπει να κάνει. Γιατί για να διαπραγματευτεί κανείς, πρέπει να ξέρει που να πάει τη χώρα. Φοβάμαι ότι δεν ξέρουν που θέλουν να πάνε τη χώρα».

Για τον Πρωθυπουργό:

«Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα. Τουλάχιστον το πρόσωπο που παρουσιάζει μέχρι σήμερα είναι αυτό ενός ανθρώπου που ρισκάρει πολλά. Αυτά που ρισκάρει όμως δεν είναι δικά του, είναι του ελληνικού λαού».

Για το μεταναστευτικό:

«Έχουμε δύο απόλυτες προτεραιότητες. Το ένα είναι να σταματήσουμε τους πνιγμούς στο Αιγαίο και το δεύτερο είναι να δώσουμε την εικόνα μίας σοβαρής χώρας που δίνει μεν την ευκαιρία στους πρόσφυγες να πάνε στην Ευρώπη αλλά από την άλλη δεν είναι ο προορισμός όλων των μεταναστών όλου του κόσμου».

Για το μέλλον του Ποταμιού:

«Το στοίχημα για το Ποτάμι είναι να παραμείνει η ατμομηχανή των μεταρρυθμίσεων. Είμαστε ένα μικρό κόμμα αλλά παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το Ποτάμι είναι ένα κόμμα γεμάτο με προτάσεις και λύσεις και θέλουμε να παραμείνει η μεγάλη μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας».

Για τις δηλώσεις Σόιμπλε:

«Οι Έλληνες αν και όποτε βγουν από την κρίση πρέπει να κάνουμε ένα άγαλμα στον Έλληνα πολίτη. Αυτός θα μας βγάλει από την κρίση. Αυτός βασανίστηκε. Όλοι οι άλλοι, του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού, δεν μπορώ να πω ότι είχαν καμία θετική συμβολή στην αντιμετώπιση της».