Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας έκανε συμμαχίες από τα ακροδεξία ως τα «Λεβέντικα»

Βρώμικη η σκέψη της κυβέρνησης «Να κυβερνήσουμε ακόμα και αν είμαστε δεύτερο κόμμα»

theodorakisMMM

 

«O κ. Τσίπρας πίστεψε ότι κάνοντας κάποιες συμμαχίες από ακροδεξιά μέχρι τα “Λεβέντικα” θα μπορούσε να κάνει έναν δικό του εκλογικό νομό και να κάνει για ακόμη μια φορά άνω κάτω την Ελλάδα.

Αυτό τόνισε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ στις 6» ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σε ότι αφορά τη σκοπιμότητα του εκλογικού νόμου που ψηφίζεται αύριο ανέφερε: «Υπάρχει μια βρώμικη σκέψη σε κάποιους κυβερνητικούς εγκεφάλους. Είμαστε πίσω στις δημοσκοπήσεις λένε. Άρα: Φτιάχνουμε ένα σύστημα τέτοιο που να μας επιτρέψει, να κυβερνήσουμε ακόμα και αν είμαστε δεύτερο κόμμα με κάποιες συμμαχίες» και επισήμανε ότι στην Ελλάδα μια κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα είναι πράξη πολιτικής ανωμαλίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει το συγκεκριμένο νόμο αν κερδίσει τις εκλογές λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να μας πει στη Βουλή τι εκλογικό νόμο έχει στο νου του γιατί αν θέλει να επαναφέρει το μπόνους των 50 εδρών δεν θα είμαστε μαζί του. Ο τόπος χρειάζεται έναν αναλογικότερο εκλογικό νομό».

O επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στις ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την ιδανική λύση διακυβέρνησης της χώρας είπε ότι αυτό θα ήταν μια Κυβέρνηση από 10-20 αποφασισμένους ανθρώπους σε ένα μεταρρυθμιστικό σχήμα και με σχέδιο για να σώσουν τη χώρα. Τόνισε παράλληλα ότι: «Αυτός που κυβερνά πρέπει να έχει πολιτικό αισθητήριο. Να έχει πολιτική ευαισθησία. Να έχει γνώση. Θέλουμε πολιτικούς με γνώση και όχι άεργους πολιτικούς», ενώ απέκλεισε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Για τις τηλεοπτικές άδειες ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε το ότι πρέπει να σπάσει το τρίγωνο τραπεζών –πολιτικής- ΜΜΕ ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί τη δική του διαπλοκή και σημείωσε: «Μέχρι χθες είχαμε έναν υπουργό μαζί με έναν επιχειρηματία που διεκδικούσαν μια άδεια» καθώς έξι στελέχη που θα καλούνταν να δημιουργήσουν το κανάλι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα επισήμανε ότι πρέπει «Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να δίνει τις άδειες σε αυτούς που τηρούν τη νομιμότητα ως προς τα οικονομικά τους αλλά και που έχουν να προτείνουν και περιεχόμενο στην τηλεόραση» και πρόσεθεσε ότι για να δημιουργηθεί ένα κανάλι δεν πρέπει να παίζουν ρόλο μόνο τα χρήματα αλλά το τι μπορεί να προσφέρει στο χώρο της ενημέρωσης και του πολιτισμού.

Τέλος, ερωτώμενος για το ποια είναι η άποψη του για τον Πρωθυπουργό επανέλαβε τον προ μηνών χαρακτηρισμό του στην «Καθημερινή», λέγοντας: «O αμοραλιστής με το αγγελικό πρόσωπο».

(Visited 1 times, 1 visits today)