Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Στα Χανιά αργά το απόγευμα οι παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν στην Γαύδο

Πρόκειται για 157 άτομα εκ των οποίων τα έξι, Αιγυπτιακής καταγωγής εκτιμάται ότι είναι οι δουλέμποροι

malta-metanastes

Στα Χανιά αναμένονται αργά το απόγευμα οι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες οι οποίοι το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης είχαν εντοπιστεί στις ακτές της Γαύδου. Συνολικά εντοπίστηκαν 157 άτομα, εκ των οποίων, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν 6 αιγυπτιακής καταγωγής και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου σε 151 αλλοδαπούς μετανάστες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ στις 09 Απριλίου είχαν εντοπιστεί αρχικά εκατόν πενήντα επτά 157 αλλοδαποί υπήκοοι Σουδάν, Σομαλίας, Αιγύπτου, Συρίας, Ιράκ και Ερυθραίας, κατά δήλωση τους, στη Γαύδο, οι οποίοι έφτασαν στην Κρήτη από λιμάνι της Λιβύης, με προορισμό την Ιταλία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, έξι από τους παραπάνω αλλοδαπούς, υπήκοοι Αιγύπτου, είχαν το ρόλο του διακινητή και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Οι 151 παράτυποι μετανάστες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και παιδιά, μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους θα αφεθούν ελεύθεροι ωστόσο για όσους το επιθυμούν η δημοτική αρχή Χανίων θα παράσχει προσωρινή στέγη σε κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By