Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Στα «δύσκολα» εισέρχονται οι συζητήσεις κυβέρνησης – θεσμών

Πυκνό θα είναι την Τετάρτη το πρόγραμμα επαφών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ), Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) και Πίτερ Ντόλμαν (ΔΝΤ) για την τέταρτη αξιολόγηση.

Σήμερα έγινε πολλή δουλειά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων προκειμένου να εντοπισθούν οι τεχνικές δυσκολίες και το ποια από τα 88 προαπαιτούμενα που θα πρέπει να δρομολογηθούν έως το τέλος Μάιου είναι τα πιο ακανθώδη.

Τα ραντεβού κυβέρνησης θεσμών θα ξεκινήσουν στις 11 με θέματα δημόσιας διοίκησης. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται σε αυτή τη συνάντηση να πλαισιώνονται από την υπουργό Εσωτερικών Όλγα Γεροβασίλη. Η τοποθέτηση νέων μόνιμων γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών στα υπουργεία θα είναι στο επίκεντρο.

Στις 2 θα ακολουθήσει συνάντηση με θέμα τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Το θέμα αυτό θεωρείται ακανθώδες καθώς περιλαμβάνει και τους στόχους του 2019, έτος για το οποίο το ΔΝΤ ζητά επίσπευση της μείωσης του αφορολογήτου για να διασφαλιστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Στις 4 θα ακολουθήσει συζήτηση για τα χρηματοπιστωτικά με βασικό αντικειμενο τις αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη και τη διεύρυνση των οφειλετών που μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Στις 6 θα προστεθεί στις συζητήσεις η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με την ατζέντα να εστιάζει στα εργασιακά και στην κοινωνική πρόνοια.

Να σημειωθεί πως οι θεσμοί θα αναχωρήσουν την Πέμπτη από την Αθήνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By