Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Στα εγκαίνια της διώρυγας του Σουέζ ο Τσίπρας

Με ποιους ηγέτες θα έχει κατά την παραμονή του στο Αιγυπτιακό έδαφος ο πρωθυπουργός

tsipras-vouli

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ. Παράλληλα στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες της Αιγύπτου, της Γαλλίας και με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας.

Στη δεύτερη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι θα συζητήσει για την ρευστή κατάσταση στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και η υποστήριξη κάθε προσπάθειας που συμβάλλει στην σταθερότητα της περιοχής, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ανδρών.

Από την άλλη πλευρά στη σύντομη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσει θέματα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και κοινοτικά θέματα, ενώ με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, θα συζητήσει την διμερή συνεργασία, και αναμένεται να τον διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα στηρίζει τον «ελληνικό αγωγό», αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ αναμένεται να παραστούν δεκάδες ηγέτες από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, ενώ μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή αντιπροσωπειών αραβικών χωρών.

(Visited 1 times, 1 visits today)