Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας και η αεροπορική Adria Airways της Σλοβενίας

Μερικές ώρες μετά την κήρυξη χρεοκοπίας από τη βρετανική Thomas Cook και τη μεγάλη ζημιά που προκαλεί στον τουρισμό ανά τον κόσμο, αλλή μια αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης μοιάζει έτοιμη να βάλει λουκέτο!

Ο λόγος για την Adria Airways, τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Σλοβενίας, που «πάγωσε» όλες τις πτήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης, εκτός από ένα δρομολόγιο Φρανκφούρτη – Λιουμπλιάνα.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, ο αερομεταφορέας ανέφερε:

«Η απόφαση προσωρινής παύσης των πτήσεων είναι συνέπεια της, επί του παρόντος, μη εξασφαλισμένης πρόσβασης σε μετρητά, τα οποία χρειάζεται η αεροπορική εταιρεία για περαιτέρω πτήσεις.

Η εταιρεία βρίσκεται σε αυτό το σημείο, αναζητώντας εντατικά λύσεις σε συνεργασία με πιθανούς επενδυτές.

Στόχος όλων των εμπλεκομένων πλευρών είναι να μπορέσουν τα αεροσκάφη της Adria Airways να πετάξουν ξανά, ελπίζοντας ότι η διακοπή των επιχειρήσεων είναι πράγματι προσωρινή».

Η Adria Airways ιδρύθηκε το 1961 και, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, πραγματοποίησε πολλές πτήσεις τσάρτερ μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με την εμπορική ονομασία Inex Adria.

Το 2016 ιδιωτικοποίηθηκε, ωστόσο από τότε αντιμετωπίζει προβλήματα. Παράλληλα, το 2017, μια ελβετική θυγατρική της, η Darwin Airline, προχώρησε σε πτώχευση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By