Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Στα σκαριά η Mercedes-Benz των 1.000 χλμ.

Η MercedesBenz ετοιμάζει ένα άκρως σημαντικό μοντέλο, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2022.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα στην 130χρονη ιστορία της ετοιμάζεται να αποκαλύψει η MercedesBenz. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο όχημα που θα φέρει τον κωδικό «EQXX» και θα αποτελεί την τεχνολογική βιτρίνα της φίρμας από τη Στουτγάρδη, ενσαρκώνοντας το όραμά της για την ηλεκτρική κινητικότητα του μέλλοντος.

Τα αποκαλυπτήρια του συγκεκριμένου μοντέλου ανακοινώθηκαν από τον COO της MercedesBenz, Markus Schäfer μέσω δημοσίευσής του στο Linkedin, όπου μας προϊδεάζει για όσα πρέπει να περιμένουμε.

Η EQXX λογίζεται ως ένα μοντέλο-σταθμός για για την εταιρεία, δεδομένου ότι η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 1.000 χλμ. (έως και 1.200) και η κατανάλωση ενέργειας θα περιορίζεται σε μονοψήφιο νούμερο, σύμφωνα με τον Schäfer.

Παράλληλα, η ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών της EQXX θα είναι 20% μεγαλύτερη απ’ότι αυτή των υφιστάμενων μοντέλων της, ο αεροδυναμικός συντελεστής θα είναι εκ των κορυφαίων στον αυτοκινητικό κόσμο και η σχεδίαση θα είναι αρκετά ριζοσπαστική.

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, σημαντική συμμετοχή στο πρότζεκτ είχε και το τμήμα εξέλιξης κινητήρων για τα μονοθέσια της Formula 1 (F1 High Performance Powertrain division).

Η MercedesBenz θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία που θα αντλήσει από την εξέλιξη του μοντέλου για μελλοντικά της πρότζεκτ, με κάποιες από τις τεχνολογίες να υιοθετούνται και από τα επόμενα ηλεκτρικά της.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Mercedes είναι από το 2025 όλα της τα μοντέλα να διατίθενται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, την ίδια ώρα που θα επενδύσει ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 40 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ένα σημαντικό ποσοστό θα δαπανηθούν για τη δημιουργία οκτώ συνολικά εργοστασίων παραγωγής μπαταριών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By