Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Στα Σκόπια τον Φεβρουάριο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Έμμεση πίεση Κομισιόν στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας υψηλής σημασίας για την ασφάλεια της Ευρώπης τα Δυτικά Βαλκάνια

«Υψηλής σημασίας για την ασφάλεια της Ευρώπης»,  θεωρεί τα Δυτικά Βαλκάνια ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Ο Αυστριακός εκπρόσωπος ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την επικείμενη επίσκεψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στα Σκόπια, εντός του Φεβρουαρίου, απάντησε πως θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες επισκέψεις σε κράτη των Δυτικών Βαλκανίων.

Σύμφωνα με τον τον Αλεξάντερ Βιντερστάιν, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «γνωρίζει αρκετά καλά» τη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων χάρη και στο προηγούμενο του ρόλο ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και θεωρεί πως αποτελεί πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της Ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Πάντως παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη θέση της Επιτροπής ως προς το ονοματολογικό, ο εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε πως η διαπραγμάτευση αυτή γίνεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η στάση της ΕΕ, συμπλήρωσε, είναι πως είναι σημαντικό να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση η οποία θα θέσει τις βάσεις καλής γειτονίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By