Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

«Στάχτη» τα κέρδη της Burberry

Η χαμηλή κίνηση στην ασιατική αγορά κόστισε ακριβά στον οίκο ειδών πολυτελείας Burberry, που για το πρώτο μισό του 2016 ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων 146 εκατ. λιρών, μειωμένα κατά 4%. Χωρίς να υπολογίζονται οι διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες που έφερε το Brexit, η μείωση ήταν της τάξης του 24%.

Η πτώση στα κέρδη ήταν αναμενόμενη από τους αναλυτές. Αντίθετα οι ανταγωνιστές LVMH, Kering SA και Hermes International SCA ξεπέρασαν τις προσδοκίες εμφανίζοντας καλύτερες πωλήσεις στην Ασία. Η βρετανική εταιρεία είχε να αντιμετωπίσει μειωμένη ζήτηση σε κρίσιμες αγορές όπως εκείνη του Χονγκ Κονγκ. Στο δεύτερο τρίμηνο υπήρξε μικρή άνοδο στις πωλήσεις, αλλά η συνολική εικόνα του εξαμήνου παραμένει αρνητική.

«Η Burberry δεν μπήκε αρκετά δυνατά φέτος στην Κίνα και τις γύρω αγορές, όπου οι περισσότεροι οίκοι πολυτελείας κατάφεραν να δουν αύξηση των πωλήσεών τους», επισημαίνει ο John Guy, αναλυτής της MainFirst Bank AG.

Στις 8:06 σήμερα το πρωί οι μετοχές της Burberry υποχώρησαν κατά 3,4% στις 1,43 λίρες, πτώση μεγαλύτερη από εκείνη στην ευρύτερη αγορά όταν επιβεβαιώθηκε η νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές. Ωστόσο η εταιρεία θεωρεί ότι δεν έχει εκτροχιαστεί από τους οικονομικούς της στόχους για το 2016. Και ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 50 εκατ. λιρών, όταν ολοκληρωθεί το τρέχον των 100 εκατ. λιρών. Προσθέτοντας ότι επαναγόρασε 34 εκατ. λίρες στο πρώτο μισό του χρόνου.

Ο οίκος πολυτελείας αναμένει ότι η πτώση της λίρας θα προσθέσει ακόμη 125 εκατ. στα κέρδη του 2016, με βάση τις τελευταίες ισοτιμίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By