Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Σταϊκούρας: Έρχονται νέα μέτρα

«Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, με όποια διαδικασία και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές, αποτελεί απόδειξη αδιεξόδου και ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης»

staikouras xristos

Νέα μέτρα αλλά και αδυναμία της κυβέρνησης να εκπληρώσεις τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις βλέπει ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σύμφωνα με σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την οποία εκτιμά στα 2 δισ. για το τελευταίο τρίμηνο.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα μπορέσει να καταργήσει μέτρα, π.χ. ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει προγραμματικές της δεσμεύσεις, π.χ. αύξηση αφορολόγητου ορίου, αλλά μάλλον θα αναγκαστεί να πάρει και πρόσθετα μέτρα» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας, εκτιμώντας πως για να καλυφθούν αυτά τα κενά η χώρα θα αναγκαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο.

Όσον αφορά τα σενάρια περί ενός δημοψηφίσματος ή εκλογών, ο κ. Σταϊκούρας τονίζει πως «η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, με όποια διαδικασία και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές, αποτελεί απόδειξη αδιεξόδου και ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης».

Σε ότι αφορά το κλίμα που υπάρχει στη ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος επισημαίνει πως «το ζητούμενο για τη ΝΔ, είναι διδαγμένη από τις επιτυχίες αλλά και τις παραλείψεις και τα λάθη της, να σχεδιάσει δημοκρατικά την επόμενη σελίδα για τη χώρα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By