Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Σταϊκούρας: Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι εντός των ημερών θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα.

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουν τους δικαιούχους που θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα, ενώ συμπλήρωσε ότι το υπερπλεόνασμα θα πάει σε ανέργους και σε άλλες ευαίσθητες ομάδες.

«Βούληση μας είναι η μείωση των φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε εξάλλου ο κ. Σταϊκούρας, ενώ τόνισε την ξεκάθαρη στόχευση αυτής της κυβέρνησης για μείωση φόρων.

Προανήγγειλε ότι νωρίτερα από το 2021 θα αρχίσει η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ και το 2020.

Ο κ. Σταϊκούρας, επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, ενώ δεσμεύτηκε ότι ότι το εισόδημα των πολιτών το 2020 θα είναι μεγαλύτερο από το 2019.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να ρυθμίσουν άμεσα τα δάνεια πρώτης κατοικίας καθώς, όπως είπε, δεν θα υπάρχει νέα παράταση για τη ρύθμιση των δανείων.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα ανακοινωθούν και τα κίνητρα για τα καθαρά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον υπουργό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By