Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Σταϊκούρας: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις και στήριξη της ρευστότητας

Την ευχή και την ελπίδα ότι η παρένθεση της πανδημικής κρίσης θα κλείσει πολύ σύντομα, «ώστε να περάσουμε πολύ γρήγορα στην επόμενη μέρα, η οποία θα πρέπει να έχει μια ορθολογική δημοσιονομική πολιτική, στην κατεύθυνση της μείωσης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών και των διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία», εξέφρασε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη διάρκεια σημερινής επίσκεψης στις νέες εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), πρόσθεσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν ίδιοι πόροι, αλλά κυρίως ευρωπαϊκοί, μετά και τις πρόσφατες θετικές αποφάσεις για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι το μήνυμα της σημερινής επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη είναι διττό: «να αναδείξουμε και να καταδείξουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην επιχειρηματικότητα και ότι θέλουμε να στηρίξουμε τη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας (…) κι ότι θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, με στόχο την υγιή, διατηρήσιμη, έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη».

Συμπλήρωσε ότι κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη υπήρξε και συνεργασία για το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς ThessINTEC στην πόλη, «για να δούμε πού βρίσκεται το εγχείρημα, και να αποδείξουμε για άλλη μια φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών για την εμβληματική αυτή πρωτοβουλία», που αυξάνει τον βαθμό εμπιστοσύνης στη χώρα για το πώς επενδύουμε στην καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη.

Υποδεχόμενος τον κ. Σταϊκούρα, που συμμετείχε σε ειδική συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του ΣΒΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αθανάσιος Σάββακης, επισήμανε ότι στη διάρκεια της καραντίνας η συνεργασία και η επικοινωνία για τα θέματα της βιομηχανίας, της περιφέρειας και της μεταποίησης στο βορειοελλαδικό τόξο ήταν συνεχής.

Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για τη διευθέτηση του θέματος με την επιδότηση 12% του εργοδοτικού κόστους στη Θράκη (και 4% στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), επισημαίνοντας: «οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό για τη στήριξη και τη ρεαλιστική προσέγγιση στα προβλήματα των επιχειρήσεων της περιοχής».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By