Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Σταϊνμάγερ: Ο κόσμος να προετοιμαστεί για μία ταραγμένη περίοδο

Με την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μια περίοδο αβεβαιότητας, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild.

«Ποιες αντιλήψεις της (παγκόσμιας) τάξης θα επικρατήσουν τον 21ο αιώνα, πώς θα μοιάζει ο κόσμος του αύριο, τίποτε δεν ακόμη καθοριστεί, όλα είναι εντελώς ανοιχτά», αναφέρει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, από τους πλέον σφοδρούς επικριτές του Τραμπ. Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί να εισέλθει σε μια «ταραγμένη περίοδο».

Ο κ. Σταϊνμάγερ σημειώνει ότι όπως πάντα σε κάθε πολιτική μετάβαση «υπάρχουν αβεβαιότητες», αλλά, όπως επισημαίνει, «σε αυτή την περίοδο μιας νέας παγκόσμιας αταξίας, πρόκειται για πολλά περισσότερα. Είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται».

Ο ίδιος δηλώνει πάντως ότι θα επιδιώξει διάλογο με την ομάδα του Αμερικανού προέδρου, ενώ εκφράζει την ελπίδα να βρει «συνομιλητές στην Ουάσιγκτον που γνωρίζουν ότι οι μεγάλες χώρες χρειάζονται και αυτές συμμάχους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By