Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σταϊνμάιερ: «Η Ευρώπη δεν είναι μονόδρομος»

«Οι φίλες χώρες στην Ανατολική Ευρώπη θα καταλάβουν σύντομα ότι κάθε σύγχρονη χώρα που θέλει να επιβιώσει στην παγκοσμιοποίηση, δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στην μετανάστευση»

stainmager

Στην προσφυγή της Σλοβακίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της κατανομής προσφύγων έδωσε απάντηση ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα δικαίου στην οποία σημαίνει κάτι ο λόγος που έδωσες. Και αν δεν γίνεται διαφορετικά, τότε πράγματα λύνονται νομικά με τον προβλεπόμενο τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

«Η Σλοβακία έτσι το θέλει. Αυτοί όμως που αρνούνται, πρέπει να γνωρίζουν ποιο είναι το διακύβευμα και για αυτούς: τα ανοιχτά σύνορα στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι μονόδρομος», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ στο περιοδικό «Der Spiegel» που κυκλοφορεί σήμερα.

Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις του Γενικού Διευθυντή της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, η απειλή με οικονομικές συνέπειες για όσους αρνούνται να συνεργαστούν είναι ο λάθος δρόμος.

«Πάντα υποστήριζα ότι στην ΕΕ δεν απειλείς, δεν εκβιάζεις. Οι φίλες χώρες στην Ανατολική Ευρώπη θα καταλάβουν σύντομα ότι κάθε σύγχρονη χώρα που θέλει να επιβιώσει στην παγκοσμιοποίηση, δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στην μετανάστευση», δήλωσε στο περιοδικό «Focus».

By