Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Στάινμαϊερ: Η πολιτική ελίτ της Ελλάδας δεν φάνηκε αντάξια των ευθυνών της

«Η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κανείς δεν υποτιμά τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια»

stainmagerA

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σοσιαλδημοκράτης Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, δήλωσε ότι κανείς δεν υποτιμά τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια, όμως επέκρινε την πολιτική ελίτ της Ελλάδας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, ο κ. Στάινμαϊερ εκτίμησε ότι «η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κανείς δεν υποτιμά τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια για να γίνουν μεταρρυθμίσεις στη χώρα και για να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της».

Παρ” όλα αυτά, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επέκρινε την πολιτική ελίτ της Ελλάδας, η οποία «δεν φάνηκε αντάξια των ευθυνών της. Ακόμη και τώρα, στην Ελλάδα λέγεται ότι η χώρα μπορεί να αλλάξει πορεία χωρίς βιώσιμες μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Στάινμαϊερ εκτίμησε ότι η Ε.Ε. ως σύνολο έχει σταθεί αλληλέγγυα προς την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και τόνισε ότι «οι κατηγορίες για έλλειψη αλληλεγγύης είναι εντελώς παράλογες».

Στην ίδια συνέντευξη ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας δήλωσε ότι προκαλούν έκπληξη «οι συνεχείς αλλαγές πορείας της ελληνικής κυβέρνησης τις τελευταίες ώρες και ημέρες».

«Το Eurogroup και οι θεσμοί με καλή θέληση, πολλή προσπάθεια και δέσμευση κατέληξαν σε έναν συμβιβασμό, ο οποίος θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει και πάλι να προχωρήσει προς τα εμπρός. Δεν κατανοώ πώς μια εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες να απορρίψουν την ευρωπαϊκή πρόταση», τόνισε ο κ. Στάινμαϊερ.

Καταλήγοντας, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης. Έχει ευθύνη να αναλάβει την τύχη του ελληνικού λαού και δεν πρέπει πλέον να τρέφει αυταπάτες».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By