Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Σταθάκης: «Η ιδέα του μεγάλου συνασπισμού έχει απορριφθεί κατηγορηματικά»

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε σειρά παρεμβάσεων με την εκ νέου ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών ενάντια στα ολιγοπώλια

stathakis

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής, εκφράζει την πεποίθηση ότι μια αυριανή κυβέρνηση του κόμματος του έχει περιθώρια να επουλώσει πολλές από τις κοινωνικές αδικίες που πηγάζουν από τη συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών.

Όπως υποστηρίζει, κάτι τέτοιο είναι εφικτό, εφόσον υπάρξει μια ομαλή υλοποίησή της, ώστε η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι σε θέση να αφήσει το στίγμα της.

«Η ιδέα του μεγάλου συνασπισμού έχει απορριφθεί κατηγορηματικά ως προγραμματικά ασύμβατη και πολιτικά μη βιώσιμη» ξεκαθαρίζει.

Ακόμη προανήγγειλε σειρά παρεμβάσεων με την εκ νέου ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών ενάντια στα ολιγοπώλια, όπως η προκήρυξη διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες και η θέσπιση νέου ενοποιημένου νομικού πλαισίου για τις δημόσιες προμήθειες, τις δημόσιες συμβάσεις και τα δημόσια έργα. Επιπλέον, ο κ. Σταθάκης αναφέρει ότι από το νέο πλαίσιο του ΕΣΠΑ αναμένεται να διατεθούν περί τα 5 δισεκ. ευρώ για τις ΜμΕ.

By