Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Σταθερή βούληση της «Ελληνικός Χρυσός» για υλοποίηση επένδυσης στη Χαλκιδική

Η εταιρεία «τιμά απολύτως το συμβόλαιό της με το Ελληνικό Δημόσιο»

ellinikosxrisos

Τη «σταθερή βούληση» για υλοποίηση της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική επισήμανε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Θεοδωρακόπουλος σημείωσε ότι η εταιρεία «δέχεται το τελευταίο διάστημα απρόκλητες επιθέσεις οι οποίες προκαλούν κωλύματα στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του επενδυτικού της σχεδίου στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, στη Β.Α. Χαλκιδική».

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία «τιμά απολύτως το συμβόλαιό της με το Ελληνικό Δημόσιο που υπογράφηκε στις 12.12.2003 και κυρώθηκε με το νόμο 3220/2004 (ΦΕΚ 15/A/28.1.2004)» και «επιφυλάσσεται να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την κατοχύρωση των συμφερόντων της».

«Αυτή την περίοδο η εταιρεία μας πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση στην χώρα ύψους άνω του 1 δις ευρώ, με 2.000 εργαζόμενους, επένδυση η οποία έχει κριθεί επανειλημμένα από το Συμβούλιο της Επικρατείας απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον, καθόλα νόμιμη και με πολλαπλά οφέλη για το Δημόσιο συμφέρον και την Εθνική οικονομία», κατέληξε.

By