Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

ΣτΕ: Γνωμοδότησε υπέρ της Ελληνικός Χρυσός

Άκυρη κρίνεται η απόφαση του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη

symvoulio-epikrateias

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε υπέρ της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς κρίθηκε οριστικά άκυρη η απόφαση του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, που τον περασμένο Αύγουστο είχε ανακαλέσει τις άδειες για τις εργασίες της εταιρείας σε Σκουριές και Ολυμπιάδα.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της εταιρείας, καθώς τονίζουν ότι «δεν έχουμε δει τις επίσημες αποφάσεις», πληροφορίες επισημαίνουν ότι η ετυμηγορία του ΣτΕ δικαιώνει την εταιρεία και όχι την απόφαση του υπουργού.

Σε μία πρώτη αντίδραση, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι το υπουργείο, δεχόμενο τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, θα μελετήσει το σκεπτικό της απόφασης και θα κινηθεί με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και ασφάλειας των κατοίκων, των εργαζόμενων και του δημόσιου συμφέροντος.

Για «οριστική ακύρωση» της απόφασης Σκουρλέτη και της κυβέρνησης «να σταματήσουν το έργο στις Σκουριές» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. «Ο υπουργός Περιβάλλοντος υποχρεούται να σεβαστεί, επιτέλους, τη νομιμότητα, να εγκαταλείψει τις κομματικές και ιδεολογικές του αγκυλώσεις και εμμονές και να δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία των μεταλλείων», προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By