Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Steak house by Kiku, ατμοσφαιρικό και γευστικό

To κρέας είναι η απόλυτη τάση της εποχής. 

Γράφει ο Πάνος Δεληγιάννης

Το Steak House by Kiku, που άνοιξε λίγο πριν τις γιορτές, είναι και αυτό μια τέτοια περίπτωση. Ο Γιώργος Ανδρίτσος των Kiku, συνεργάζεται με το κρεοπωλείο-delicatessen Carnicero και μεταμορφώνουν το Kiku του Ψυχικού σε ένα πολύ ενδιαφέρον και αξιόλογο εστιατόριο-κατάστημα για κρέας. Το γνωστό, κατάμαυρο και ατμοσφαιρικό σκηνικό του Kiku ελάφρυνε λίγο με τους μπεζ-amber καναπέδες και η μουσική έγινε λίγο πιο διακριτική με αποτέλεσμα ένα ατμοσφαιρικό, funky steak house που μου άρεσε πολύ.

Το μενού είναι ενδιαφέρον και «προκλητικό». Προσφέρει μια μεγάλη επιλογή σε προελεύσεις, κοπές και τιμές βοδινών steaks. Τα κρέατα που δοκίμασα ήταν καλά με γευστικό βάθος, σωστά κομμένα και η κουζίνα τα ψήνει σωστά.  Όμως πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα δίνοντας μαζί τους μια επιλογή από τρεις πολύ καλοφτιαγμένες σάλτσες (η μπεαρνέζ για παράδειγμα είναι εξαιρετική) και τρία πολύ καλά side dishes (βελούδινος πουρές πατάτας με άφθονο βούτυρο σε στιλ Joel Robuchon, απολαυστικές τριπλοτηγανισμένες πατάτες και σαλάτα κινόα που δεν δοκίμασα).

Πέρα από αυτά, αξίζει να δοκιμάσετε τα ζουμερά και απολαυστικά mini burgers από Rubia Galician, την νόστιμη πατατοσαλάτα με μαγιονέζα αγριοράπανου, την εξαιρετική σαλάτα σπανάκι με σπαράγγια, φουντούκια και μιμολέτ και βέβαια μια κυριολεκτικά αμαρτωλή νοστιμιά: ένα ολόκληρο Mont d’ Or που λιώνει απολαυστικά στον φούρνο και σερβίρεται με τσάτνεϊ σύκου. Μόνη αστοχία σε όσα πιάτα δοκίμασα τις δυο βραδιές που το επισκέφθηκα ήταν το καραπάτσιο που ήταν ελαφρά ψημμένο (τύπου new style sashimi) και προσπαθούσε αμήχανα να συνδυάσει τη φρεσκάδα του αχλαδιού με την τρούφα.

Το πολύ ευγενικό και αποτελεσματικό σέρβις και μια λίστα κρασιών με ενδιαφέρουσες επιλογές και λογικές τιμές συμπληρώνουν την εικόνα ενός καλοσχεδιασμένου εστιατορίου που μπορεί να ακολουθεί μια τάση γενικευμένη πλέον, έχει όμως λόγο ύπαρξης και concept.


Τηλέφωνο: (+30210) 6776759

Διεύθυνση: Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό, Αθήνα

Ανοιχτά: καθημερινά εκτός Κυριακής & Δευτέρας, βράδυ. Κυριακή μεσημέρι

Τιμή ανά άτομο (€)*: 35-50

ΠΗΓΗ:fnl

By