Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Στη Δικαιοσύνη 50χρονος που προσλήφθηκε στην ΕΛΑΣ με πλαστά δικαιολογητικά

Ο 50χρονος φέρεται ότι προσκόμισε πιστοποιητικά τα οποία είχε προηγουμένως νοθεύσει

diki650_140514

Ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος του Δημοσίου 50χρονου που κατηγορείται ότι προσλήφθηκε στην ΕΛΑΣ με πλαστογραφημένα δικαιολογητικά πριν από 16 χρόνια.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο κατηγορούμενος έλαβε μέρος και πέτυχε σε διαγωνισμό για την πρόληψη συνοριακών φυλάκων το 2000, τον οποίο προκήρυξε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Όπως αναφέρεται στην ίδια πρόταση, δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι γεννηθέντες από 1-1-1968 και μεταγενέστερα, και το βασικό αντικειμενικό κριτήριο που λήφθηκε υπ” όψιν, ήταν το απολυτήριο του λυκείου και ο βαθμός του απολυτηρίου.

Ο 50χρονος φέρεται ότι προσκόμισε κατά την αίτηση συμμετοχής του στο διαγωνισμό, πιστοποιητικά τα οποία είχε προηγουμένως νοθεύσει, πράξη την οποία ομολόγησε στην απολογία του ενώπιον των ανακριτικών Αρχών.

Πιο συγκεκριμένα, τα δικαιολογητικά ήταν νοθευμένα τόσο ως προς το έτος γέννησης (15/9/1968 αντί για 15/9/1966 που είναι η πραγματική ημερομηνία γέννησής του) όσο κι ως προς το βαθμό απολυτηρίου του Λυκείου (19 1/11 αντί για 17 10/11). Έτσι, πέτυχε την πρόσληψή του ως συνοριακός φύλακας με 5ετή θητεία, ενώ στη συνέχεια μονιμοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μέχρι το τέλος του 2015 εξελίχθηκε στο βαθμό του αρχιφύλακα, ενώ από τότε που εντάχθηκε στο Αστυνομικό Σώμα μέχρι το τέλος του περσινού έτους, είχε εισπράξει μικτές αποδοχές που ξεπερνούν τις 293.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ελέγχους που διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Για την παραπομπή του ή μη, σε δίκη, θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που θα δημοσιευτεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By