Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγουν οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης

Προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε περίπτωση παύσης των εργασιών

thessaloniki metro erga

Αποφασισμένοι να προσφύγουν στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε περίπτωση παύσης των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησης απολύσεων, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι με σημερινή ανακοίνωσή τους εκτιμούν ότι η λύση για να σωθεί το έργο είναι μία: «να μην υπάρξει οριστική διακοπή των εργασιών ούτε μία μέρα, με ταυτόχρονη ακύρωση της διαδικασίας των ομαδικών απολύσεων».

Οι εργαζόμενοι διερωτώνται για ποιο έργο μιλάμε, όταν «τα εργοτάξια είναι κλινικώς νεκρά«, η ανάδοχος κοινοπραξία βρίσκεται σε διαδικασία άμεσης απόλυσης του συνόλου των εργαζομένων και πιέζει απειλώντας με αποχώρηση, ενώ και ο κύριος του έργου προσπαθεί από την πλευρά του να επιβάλει τις αποφάσεις του.

«Χρήματα ακόμη υπάρχουν. Έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό υπάρχει, κανένας δεν έχει δικαίωμα να διακόψει το έργο με τις αποφάσεις ή τις παραλείψεις του» σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και των σωματείων Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα του Μετρό (ΣΕΜΘΚΤ) και Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΜΘ).

Την ίδια στιγμή, καταλήγουν οι εργαζόμενοι, η Ε.Ε. ξεκάθαρα πλέον δηλώνει πως η χρηματοδότηση του Μετρό Θεσσαλονίκης αρχίζει να κινδυνεύει σε περίπτωση διακοπής του έργου.

By