Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του «Ιάσονα»

Πρόκειται για τον Χρήστο Ροδόπουλο, γνωστού με το ψευδώνυμο «Ιάσονας»

iasonasBB

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, τη φωτογραφία και τα στοιχεία ενός εκ των ατόμων, γνωστού με το ψευδώνυμο «Ιάσονας» που συνελήφθη για την υπόθεση του  τρομοκράτη Χρηστόδουλου Ξηρού.

Ο 39χρονος συνελήφθη στις 28 Φεβρουαρίου σε εκτέλεση Εντάλματος Σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων και πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τον ΡΟΔΟΠΟΥΛΟ Χρήστο του Ηλία και της Βασιλικής, που γεννήθηκε την 10-09-1976 στην Αθήνα.

iasonasCC

iasonasDD

Παράλληλα, από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκαν φωτογραφίες πλαστού δελτίου ταυτότητας της Αγγελικής Σπυροπούλου,υπό στοιχεία: ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Γεωργία του Βασιλείου και της Φωτεινής, γεννηθείσα 18-01-1990 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Κηφισιάς Αττικής, με αριθμό δημοτολογίου 36204/5 και ύψος 1.65, στο οποίο υπάρχει φωτογραφία της συλληφθείσας ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελικής.

aggeliki-tautotita

aggeliki-tautotita2

Το συγκεκριμένο πλαστό Δελτίο Ταυτότητας βρέθηκε και κατασχέθηκε, κατά τη διενέργεια έρευνας σε μονοκατοικία στο Αιάντειο Σαλαμίνας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα ή με άλλα στοιχεία, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

By