Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο

«Ο Φιντέλ είναι ένα εξαιρετικό ον» είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύεται στην «Γκράνμα»

kastro-2

Η επίσημη εφημερίδα «Γκράνμα» και άλλα επίσημα κουβανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ τις πρώτες εδώ και σχεδόν έξι μήνες φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο, η κατάσταση της υγείας του οποίου αποτέλεσε τις τελευταίες εβδομάδες αντικείμενο επίμονων φημών.

«Ο Φιντέλ είναι ένα εξαιρετικό ον» είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύεται στην «Γκράνμα» και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, συνοδευόμενο από πολλές φωτογραφίες από μια συνάντηση ανάμεσα στον 88χρονο πατέρα της κουβανικής επανάστασης και τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Φοιτητών Ράντι Περντόμο Γκαρσία. Στις φωτογραφίες αυτές, ο Φιντέλ Κάστρο εικονίζεται με μπλε αθλητική φόρμα να συζητάει με τον Περντόμο Γκαρσία υπό το βλέμμα της συντρόφου του, της Ντάλια Σότο ντελ Βάγε.

Στο άρθρο που συνοδεύει τις φωτογραφίες και υπογράφεται από τον φοιτητικό ηγέτη, αποκαλύπτεται πως οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν στη διάρκεια μιας συνάντησης στις 23 Ιανουαρίου στην κατοικία του πρώην αρχηγού του κράτους στη δυτική Αβάνα.

Η δημοσίευση αυτή γίνεται τη στιγμή που η κατάσταση της υγείας του «Κομαντάντε», ο οποίος δεν έχει εμφανισθεί δημοσίως εδώ και πάνω από ένα χρόνο, αποτελεί αντικείμενο επίμονων φημών. Οι τελευταίες δημοσιευμένες φωτογραφίες του χρονολογούνταν από τον Αύγουστο του 2014.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By