Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Στη Eurobank o Γιώργος Προβόπουλος

Ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της θυγατρικής τράπεζας του ομίλου στη Βουλγαρία

provopoulos

Την ανάληψη καθηκόντων του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της θυγατρικής τράπεζας του ομίλου στη Βουλγαρία, Eurobank Bulgaria AD (Postbank) από τον καθηγητή Γιώργο Προβόπουλο, ανακοίνωσε η Εurobank.

Ημερομηνία ανάληψης των νέων καθηκόντων του Γ. Προβόπουλου έχει οριστεί η 15η Οκτωβρίου, κατόπιν της αναμενόμενης έγκρισης των εποπτικών αρχών της Βουλγαρίας.

Χαιρετίζοντας την έναρξη της συνεργασίας του Γ. Προβόπουλου με τον όμιλο της Eurobank, ο πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου, Νικόλαος Καραμούζης, τόνισε: «Η πολύχρονη παρουσία, η εμπειρία και η βαθειά γνώση του κ. Γιώργου Προβόπουλου, στα θέματα του τραπεζικού τομέα και, ιδιαίτερα, σε θέματα διεθνούς εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προσδίδουν ιδιαίτερη αξία και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του ομίλου μας εκτός Ελλάδος. Η εμπειρία του από την επιτυχή διαχείριση της κρισιμότερης ίσως περιόδου, για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι πολύτιμη. Παράλληλα, η συμβολή του στη διαφύλαξη της σταθερότητας των ελληνικών τραπεζών και, ιδιαίτερα, στην προστασία των καταθέσεων υπήρξε καθοριστική. Καλωσορίζουμε τον κ. Προβόπουλο στον όμιλό μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και χαρά για τον όμιλό μας, η συνεργασία με τον κ. Γιώργο Προβόπουλο, μια προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους με μακρά επιτυχημένη διαδρομή στην ελληνική οικονομική και χρηματοπιστωτική αγορά, που χαίρει ευρείας αποδοχής και εκτίμησης στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον τραπεζικό τομέα και το σύνολο των θεσμικών φορέων με τους οποίους συνεργάσθηκε από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε. Είμαι βέβαιος ότι από τα νέα του καθήκοντα θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου μας στη Βουλγαρία, αλλά και ευρύτερα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που διαμορφώνονται στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό περιβάλλον» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας.

Ήδη ο Φ. Καραβίας και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής των Διεθνών Δραστηριοτήτων του ομίλου, Σταύρος Ιωάννου, είχαν συνάντηση με το νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας, Dimitar Radev, τον οποίο και ενημέρωσαν επι σειράς θεμάτων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι Φ. Καραβίας και Στ. Ιωάννου είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Βούλγαρο Κεντρικό Τραπεζίτη τις εξελίξεις σχετικά με το τραπεζικό σύστημα της Βουλγαρίας, καθώς και θέματα που αφορούν στην υλοποίηση της πρόσφατης συμφωνίας εξαγοράς του δικτύου της Alpha Bank στη Βουλγαρία από την Post Bank και τις εν εξελίξει διαδικασίες απορρόφησής του.

Ο κ. Προβόπουλος έχει διετελέσει, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΠΕ (1989-1990), πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) και μέλος, μέχρι τον Δεκέμβριο 1992, (Ιούλιος 1989 – Νοέμβριος 1989 & Απρίλιος 1990 – Οκτώβριος 1990 ), υποδιοικητής, Τράπεζα της Ελλάδος (Οκτώβριος 1990-Νοέμβριος 1993 ), Γενικός Διευθυντής, Ινστιτούτο Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) (Δεκέμβριος 1993-Αύγουστος 1997), Οικονομικός Σύμβουλος, Alpha Bank (Ιανούαριος 1994-Μάρτιος 2004 ), πρόεδρος ΔΣ & διευθύνων σύμβουλος, Emporiki Bank (Μάρτιος 2004 – Αύγουστος 2006 ), αντιπρόεδρος ΔΣ & διευθύνων σύμβουλος, Τράπεζα Πειραιώς (Οκτώβριος 2006-Μάιος 2008 ) και διοικητής, Τράπεζα της Ελλάδος (2008-2014).

By