Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Στη φάκα κύκλωμα που έφερνε νοθευμένη βενζίνη από Βουλγαρία

Στα νύχια των διωκτικών αρχών έπεσε κύκλωμα το οποίο εισήγαγε από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες για τη νόθευση καυσίμων.

Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ένας υπήκοος Μολβαδίας και ένας Βούλγαρος.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αυτό που κινητοποίησε τις Αρχές ήταν ένα φορτηγό που μετέφερε χημικούς διαλύτες το οποίο μπήκε στη χώρα μας από τη Βουλγαρία.

Κλιμάκιο τελωνειακών υπαλλήλων του Τελωνείο Σερρών έθεσε σε επιτήρηση το φορτηγό και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ανέλαβαν να το παρακολουθούν μέχρι την Αττική.

Το φορτηγό συνοδευόμενο από δύο ΙΧ κατέληξε σε παράνομη αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου.

Την Κυριακή 10.06.2018 πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επέμβαση στην ανωτέρω αποθήκη, από στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας και της Κινητής Ομάδας Ελέγχου του Β΄ Τελωνείου Πειραιά.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, τρεις ημεδαποί , ένας υπήκοος Μολδαβίας και ο Βουλγαρικής υπηκοότητας οδηγός του φορτηγού και κατασχέθηκαν:

· 43.000 λίτρα σύνθετων οργανικών διαλυτών

· χρηματικό ποσό είκοσι πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (25.500 ευρώ)

· το φορτηγό με το επικαθήμενο

· δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα

· ένα μηχανοκίνητο ανυψωτικό περονοφόρο μηχάνημα (κλαρκ)

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και για παραβάσεις της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών. Οι ανωτέρω παραβάσεις έχουν ως αποτέλεσμα τη μη καταβολή του αναλογούντος Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, Φ.Π.Α. και Φόρου Εισοδήματος. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, από την κατασχεθείσα ποσότητα διαλυτών, υπολογίζονται περίπου σε 43.000 ευρώ. Δείγματα στάλθηκαν για χημική ανάλυση.

Από έρευνα που ακολούθησε προέκυψε συσχετισμός του παράνομου φορτίου με δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική και στην Ημαθία. Στο πρατήριο υγρών καυσίμων της Αττικής εστάλη μικτό κλιμάκιο από το Β΄ Τελωνείο Πειραιά και την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, όπου διαπιστώθηκε η λειτουργία του πρατηρίου χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Διενεργήθηκε ταχεία δειγματοληψία από κλιμάκιο των ΚΕΔΑΚ, όπου διαπιστώθηκε ύπαρξη χημικών διαλυτών και ελήφθησαν δείγματα για περαιτέρω χημική ανάλυση. Στο πρατήριο υγρών καυσίμων της Ημαθίας εστάλη μικτό κλιμάκιο από το Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης και από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη αδήλωτης υπόγειας δεξαμενής, η οποία περιείχε περίπου δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500) λίτρα χημικών διαλυτών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By