Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Στη φυλακή πρώην στέλεχος της Apple που πουλούσε μυστικά του iPhone

Έπαιρνε μίζες για να αποκαλύπτει τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας

apple

Στην ομοσπονδιακή φυλακή του Σαν Χοσέ οδηγήθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Πολ Σιν Ντιβάιν, το πρώην στέλεχος της Apple ο οποίος κατηγορήθηκε πριν από τρία χρόνια ότι πουλούσε σε ασιατικές εταιρείες μυστικά γύρω από την κατασκευή συσκευών όπως τα iPhone και iPod.

Οι εν λόγω εταιρείες προμήθευαν την Apple με εξαρτήματα και είχαν προφανές όφελος από το να γνωρίζουν τα μελλοντικά της σχέδια.

Το πρώην στέλεχος της εταιρείας από το Κουπερτίνο θα εκτίσει ποινή ενός έτους, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 37χρονος σήμερα και απόφοιτος του ΜΙΤ ήταν μάνατζερ στον τομέα προμηθειών της Apple από το 2005 έως και το 2010, οπότε και συνελήφθη. Καταδικάστηκε για απάτη, συνωμοσία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ηταν μέλος ενός κυκλώματος που πιστεύεται ότι διοχέτευσε εκατομμύρια δολάρια σε μίζες, προκειμένου να αποσπάσει εμπιστευτικές πληροφορίες για τα μελλοντικά σχέδια της Apple. Προμηθευτές και κατασκευαστές από την Ασία χρησιμοποιούσαν αυτές τις πληροφορίες προκειμένου να διαπραγματεύονται μαζί της υπό ευνοϊκότερους όρους.

Ο Ντιβάιν αντιμετώπιζε ποινής φυλάκισης που θα μπορούσε να φτάσει τα 20 χρόνια. Ωστόσο είναι μάλλον βέβαιο ότι συνεργάστηκε με τις δικαστικές αρχές, αποκαλύπτοντας άλλα μέλη του ίδιου κυκλώματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εμπλεκόμενες εταιρείες βρίσκονται σε «διάφορες χώρες στην Ασία», συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Νότιας Κορέας, της Ταϊβάν και της Σιγκαπούρης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By