Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Στη Λέσβο ο Μπαν Κι Μουν: «Νησί της ειρήνης και θάλασσα αλληλεγγύης»

Ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προς τις ελληνικές αρχές

ban

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι -Μουν δήλωσε ότι η Λέσβος είναι το νησί της ειρήνης και η θάλασσά σας, θάλασσα αλληλεγγύης δήλωσε. Ο Μπαν Κι Μουν επισκέφτηκε την Λέσβο μετά την Αθήνα και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προς τις ελληνικές αρχές, τις τοπικές αρχές της Λέσβου, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους πολίτες της Λέσβου.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τον Μπαν Κι – Μουν τη συμβολή του για τη διατήρηση της «εξαιρετικά δύσκολης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών».

Τον ΓΓ του ΟΗΕ συνοδεύει στη Λέσβο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ο οποίος ανέφερε πως ο κ. Μπαν Κι –Μουν συμφώνησε για τον δίκαιο επιμερισμό της φιλοξενίας προσφύγων στην Ευρώπη ένα θέμα που θα τεθεί στη σύνοδο για το μεταναστευτικό που θα πραγματοποιηθεί κατά την επόμενη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Κράτησης της Μόριας και τον προσφυγικό καταυλισμό στο Καρά Τεπέ.

Υποδεχόμενη το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν στη Μυτιλήνη, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου εξέφρεασε ευχήθηκε οι συνομιλίες να είναι παραγωγικές και να συμβάλλουν στη διαχείριση του «μεγάλου και πρωτόγνωρου προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος» και στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιβαρύνσεων που έχουν δεχθεί οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By