Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Στη Μεσσηνία για τον Επιτάφιο Παυλόπουλος- Σαμαράς

Σε Καλαμάτα και Πύλο οι δύο πολιτικοί

ÊÁËÁÌÁÔÁ-Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÇÓ   ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ Ð. ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÓ ÓÔÏÍ ÅÐÉÔÁÖÉÏ ÓÔÇ ÊÁËÁÌÁÔÁ.(EUROKINISSI-ÍÉÊÇÔÁÓ ÊÙÔÓÉÁÑÇÓ)

Στη Μεσσηνία παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία του Επιταφίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Παυλόπουλος παρακολούθησε την λειτουργία από τον ιερό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε από νωρίς στον μητροπολιτικό ναό της Καλαμάτας μαζί με την σύζυγό του και προσκύνησαν τον Επιτάφιο, στην τελετή του οποίου χωροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ στον ίδιο ναό εκκλησιάστηκαν ο συμμαθητής του, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υπουργός κι επί σειρά ετών βουλευτής στο νομό Γιάννης Λαμπρόπουλος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι δικαστικές αρχές κι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων καθώς και πλήθος κόσμου.

Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÇÓ ÍÄ  ÁÍÔÙÍÇÓ ÓÁÌÁÑÁÓ ÓÔÏÍ ÅÐÉÔÁÖÅÉÏ ÓÔÇ ÐÕËÏ.(EUROKINISSI-ÃÏÕËÉÅËÌÏÓ ÁÍÔÙÍÉÏÕ)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακολούθησε στην συνέχεια την περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της Καλαμάτας όπου στην κεντρική πλατεία, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ανέπεμψε δέηση.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, μαζί με τους συμπατριώτες του παρακολούθησε την τελετή του ιερού Επιταφίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραμείνει στον τόπο καταγωγής του την Καλαμάτα, όπου θα παρακολουθήσει στο ναό της Υπαπαντής απόψε το βράδυ την τελετή της Ανάστασης, ενώ ο Πρόεδρος της ΝΔ, όπως συνηθίζει, αργότερα σήμερα θα φτάσει στο Ναύπλιο για να κάνει ανάσταση.

By