Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Στη Νέα Υόρκη θα συναντηθούν Λουτ – Κατρούγκαλος για το Κυπριακό

Στις 12 Δεκεμβρίου και στην έδρα του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για τις συνομιλίες του Κυπριακού, Τζέιν Χολ Λουτ, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η αρχική πρόθεση της κ. Λουτ ήταν να επισκεφθεί την Αθήνα την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ωστόσο τα προγράμματα και του Υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα και του κ. Κατρούγκαλου, δεν το επέτρεπαν. Καθώς ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για την έναρξη του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας, στις 13 Δεκεμβρίου στην Ουάσιγκτον, συμφωνήθηκε η συνάντηση να λάβει χώρα την προηγούμενη, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Λόγω της απουσίας του ΓΓ του ΟΗΕ στο Μαρόκο, δεν διευθετήθηκε συνάντηση και με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τουλάχιστον χθες το βράδυ, δεν είχε διευθετηθεί επίσκεψη της Τζέιν Χολ Λουτ στην Άγκυρα. Μάλιστα διπλωματική πηγή σημείωνε ότι θα μπορούσε να διευθετηθεί ανάλογη συνάντηση με τον κ. Τσαβούσογλου στη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η νέα επίσκεψη Λουτ στη Λευκωσία πρόκειται να λάβει χώρα μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών της με τους Υπουργούς Εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By