Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Στη Σλοβενία οι πρόσφυγες μετά το κλείσιμο των συνόρων Ουγγαρίας

Τον προηγούμενο μήνα μόλις 3.000 πρόσφυγες πέρασαν από τη Σλοβενία, η οποία είναι σε θέση να υποδέχεται 8.000 ανθρώπους ημερησίως

prosfyges - ouggaria2

Στο μεθοριακό πέρασμα μεταξύ Κροατίας και Σλοβενίας έφτασε σήμερα το πρώτο λεωφορείο που μεταφέρει πρόσφυγες, σύμφωνα με ανακοίνωση της σλοβένικης αστυνομίας. Οι πρόσφυγες κατέφυγαν εκεί αφού η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορά της με την Κροατία, προωθώντας τους πρόσφυγες στη γειτονική Σλοβενία.

«Το λεωφορείο είναι στο μεθοριακό πέρασμα και τώρα οι πρόσφυγες θα υποβληθούν στη διαδικασία καταγραφής», δήλωσε ο Μπόγιαν Κίτελ εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι επιβαίνουν στο λεωφορείο.

Η Σλοβενία ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι αναστέλλει όλες τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με τη γειτονική Κροατία, καθώς προετοιμάζεται για την αναμενόμενη άφιξη πολυάριθμων μεταναστών και προσφύγων που το Ζάγκρεμπ εκτιμάται πως θα ανακατευθύνει προς το σλοβένικο έδαφος, μετά την απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει τα σύνορά της τα μεσάνυχτα (01:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο σλοβένικος οργανισμός σιδηροδρόμων.

Στο μεταξύ τόσο η Σλοβενία όσο και η Κροατία ανακοίνωσαν χθες ότι δεν πρόκειται να περιορίσουν την εισροή μεταναστών στο έδαφός τους για όσο διάστημα η Αυστρία και η Γερμανία κρατούν τα σύνορά τους ανοικτά, όμως η Λιουμπλιάνα βρίσκεται σε συζητήσεις με το Ζάγκρεμπ για το ενδεχόμενο να προωθούνται οι πρόσφυγες μόνο σε δύο μεθοριακά περάσματα.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο ασφαλείας της Σλοβενίας. Η αστυνομία ανακοίνωσε στο Reuters ότι σήμερα οι πρόσφυγες αναμένεται να εισέλθουν στη χώρα μέσω των μεθοριακών περασμάτων Γκρουσκόβγε και Πετίσοβτσι, τα οποία βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Τον προηγούμενο μήνα μόλις 3.000 πρόσφυγες πέρασαν από τη Σλοβενία, η οποία είναι σε θέση να υποδέχεται 8.000 ανθρώπους ημερησίως.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By