Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Στοιχεία-φωτιά περιλαμβάνει το στικάκι Φαλτσιανί

Στο φώς όλες οι κινήσεις Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα HSBC της Γενεύης

hsbc big

Ένα …. πολύτιμο αρχείο που ξεκλειδώνει τα μυστικά των τραπεζικών λογαριασμών που ήρθαν στο φως μέσω της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ παρέδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίο.

Το εν λόγω στικάκι μπορεί να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες πίσω από τους άνω των 2000 λογαριασμούς Ελλήνων στο υποκατάστημα HSBC της Γενεύης καθώς «κρύβει» όλες τις κινήσεις φέρνοντας στο φως τα στοιχεία ακόμα και των τροφοδοτών που «κίνησαν» τα ποσά στην Ελβετία.

Τα νέα στοιχεία παρέλαβε ο Μιχάλης Καλογήρου την περασμένη εβδομάδα από τον πρώην υπάλληλο της τράπεζας Εβρε Φαλτσιανί σε συνάντηση που είχαν στο εξωτερικό. Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης μετέβη στο Παρίσι στις 17 Δεκεμβρίου από τις Βρυξέλες όπου βρισκόταν μαζί με την ελληνική αποστολή για τη σύνοδο κορυφής.

Το στικάκι, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει 500.000 κινήσεις των λογαριασμών της λίστας δίνοντας τη δυνατότητα στις δικαστικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση να εντοπίσουν την πηγή των χρημάτων και μάλιστα ένα 24ωρο αφού ψηφίστηκε η τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με την οποία οι εισαγγελείς νομιμοποιούνται να κάνουν χρήση του επίμαχου υλικού παρά το γεγονός οτι αποτελεί προϊόν υποκλοπής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By