Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Στοιχεία-φωτιά του Ευ. Βενιζέλου εκθέτουν τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης λέει τα απολύτως αντίθετα από αυτά που ισχυρίζεται τώρα μετά την μηνυτήρια αναφορά της κα. Τσατάνη!

benizeos-3

Αδιάσειστα στοιχεία παρουσιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με την «διγλωσσία» του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση με την Εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

Ειδικότερα, στον φάκελο που κατέθεσε προς την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, έχει επισυνάψει μια έγγραφη απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου, κατόπιν σχετικής ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, «για τον ρόλο της εισαγγελέως εφετών στην υπόθεση Βγενόπουλου».

Στην απάντηση ο αναπληρωτής υπουργός παραθέτει σχετική Διάταξη του αρμοδίου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου (κ. Ν. Παντελή) που εποπτεύει των εισαγγελέων διαφθοράς, ο οποίος με την υπ’ αριθμό 5594/18.2.2015 διάταξη του απεφάνθηκε ότι όλες οι δικονομικές ενέργειες της αρμόδιας εισαγγελέας εφετών, δηλαδή της κα. Τσατάνη, επί της συγκεκριμένης υποθέσεως είναι απολύτως νόμιμες.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου, (ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο υιοθετεί τη Διάταξη του κ. Παντελή) «ορθώς και νομίμως η χειριζόμενη την ως άνω αναφορά Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε να συσχετισθεί σ’ αυτήν και η δικογραφία με αριθμό βιβλίου μηνύσεων ΕΔ2013/203 ποινική προκαταρκτική δικογραφία της Εισαγγελέως Διαφθοράς Αθηνών λόγω της πρόδηλης συνάφειας (άρθ. 129 ΚΠΔ) μεταξύ των δύο δικογραφιών».

«Για να το πω συνοπτικά, στις 14.1.2016 με έγγραφό του προς τη Βουλή των Ελλήνων, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης λέει τα απολύτως αντίθετα από αυτά που ισχυρίζεται τώρα μετά την μηνυτήρια αναφορά της κα. Τσατάνη!», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Αναλυτικά, η επιστολή του προς την κυρία Χριστοδουλοπούλου:

Κυρία Πρόεδρε,
με επιστολή μου στις 3 Μαρτίου 2016 ζήτησα τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για θέματα Δικαιοσύνης με την αναφερόμενη στην επιστολή αιτιολογία που ανέπτυξα και προφορικά.

Η Επιτροπή μου ανέθεσε να συγκρατήσω σχετικό φάκελο ώστε αυτός να διανεμηθεί στα μέλη της και το θέμα να εισαχθεί για συζήτηση.

Στο μεταξύ προέκυψε το μείζον ζήτημα της αναφοράς της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών κας Γ. Τσατσάνη κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου που διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Ήδη υποβάλλω προς διευκόλυνση της Επιτροπής έγγραφα που θεωρώ χρήσιμα. Τα έγγραφα κατανέμονται σε δυο φακέλους. Ο πρώτος αφορά την έγκληση που υπέβαλε η κα Πρόεδρος του ΑΠ κατά του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη (συνημμένα Α1-12). Ο δεύτερος αφορά ζητήματα σχετικά με Εισαγγελείς Εφετών Αθηνών και την άσκηση πειθαρχικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου (συνημμένα Β1-Β9).

Δεν περιλαμβάνεται το περιεχόμενο της δικογραφίας που αφορά τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο και η σχετική επιστολή του προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής. Σας παρακαλώ τα έγγραφα αυτά να ζητηθούν από τον κ. Πρόεδρο της Βουλής και να προστεθούν ως συνημμένα Γ.

Με ικανοποίηση σας άκουσα να με ενημερώνετε τηλεφωνικά ότι το θέμα θα εισαχθεί στην Επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα. Η σχετική συνεδρίαση πρέπει να ορισθεί το ταχύτερο δυνατό.

Δείτε εδώ την έγγραφη απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου καθώς και τη σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)