Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής μπαίνει η Nestle

Βασικός υποψήφιος για την απόκτηση της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας Merck KGaA, γίνεται η Nestle SA, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, μετά την αποχώρηση μερικών από των λοιπών ενδιαφερόμενων «μνηστήρων», σύμφωνα με πηγές.

Σύμφωνα με πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν η Nestle υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά και η γερμανική εταιρεία είναι πιθανό να επιλέξει τον «νικητή» της διαδικασίας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες την διαδικασία εξαγοράς εγκατέλειψαν εταιρείες όπως η Perrigo Co. και οι Bain Capital και Cinven. Παρόλα αυτά εκπρόσωποι των Nestle, Merck, Bain και Cinven αρνήθηκαν να σχολιάσουν ενώ ο εκπρόσωπος τύπου της Perrigo δεν απάντησε καν στις φημολογίες περί αποχώρησης της εταιρείας από την διαδικασία.

Μεταξύ των υποψήφιων μνηστήρων συγκαταλέγονται και εταιρείες όπως οι Reckitt Benckiser Group Plc και η Mylan NV όμως η Nestle κρίνεται ως η επικρατέστερη στην σχετική διαδικασία. Άλλωστε εδώ και καιρό ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας, Mark Schneider, κάνει προσπάθειες να ενισχύσει όλο και περισσότερο τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον τομέα της υγείας. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από τον περασμένο μήνα εξαγόρασε τον καναδό κατασκευαστή διατροφικών συμπληρωμάτων Atrium Innovations έναντι 2,3 δισ. δολαρίων.

Το καταναλωτικό τμήμα του γερμανικού ομίλου, που συγκεντρώνει λιγότερο ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές σε σχέση με το αντίστοιχο τμήμα της ανταγωνίστριας Pfizer που βγήκε προς πώληση πριν από λίγο καιρό. Παρόλα αυτά παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι μπορεί να αντλήσει περί τα 4 με 5 δισ. δολάρια. Να υπενθυμίσουμε ότι η Merck δεν έχει λάβει την τελική της απόφαση, όπως σημαίνει ότι μπορεί να επιλέξει να διατηρήσει τα περιουσιακά  της στοιχεία στο τέλος της διαδικασίας.

Η Merck επιδιώκει να πωλήσει τη μονάδα, η οποία εμπορεύεται βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, και να επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στον τομέα του φαρμάκου. Ο γερμανικός όμιλος δήλωσε πρόσφατα ότι χρειάζεται χρήματα για να ενισχύσει το τμήμα υγείας και να προχωρήσει σε δοκιμές νέων φαρμάκων, όπως το αντικαρκινικό Bavencio. Παράλληλα η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πιθανή πώληση για να εξοφλήσει μέρος των χρεών της.

Στις εμπορικές επωνυμίες του εταιρείας  συμπεριλαμβάνονται το Neurobion, ένας συνδυασμός βιταμινών Β καθώς και τα συμπληρώματα διατροφής Seven Seas.

Η γερμανική επιχείρηση παρουσίασε έσοδα 860 εκατ. ευρώ (1,03 δισ. δολάρια) για το 2016.

Την ίδια στιγμή ο αμερικανικός όμιλος της Pfizer, ο οποίος κατέγραψε πωλήσεις 3,4 δισ. δολαρίων το 2016, αναμένεται να λάβει μη δεσμευτικές προσφορές στις αρχές του έτους με πιθανούς αγοραστές τις Nestle, Johnson & Johnson, GlaxoSmithKline Plc, Sanofi και Reckitt Benckiser.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By