Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Στην Αθήνα η υπουργική σύνοδος του ΟΟΣΑ

Με τη συμμετοχή 220 συνέδρων, 60 επικεφαλής αντιπροσωπειών, εκ των οποίων 20 υπουργοί, πραγματοποιείται στις 19 και 20 Μαρτίου στην Αθήνα η ανά πενταετία υπουργική σύνοδος του ΟΟΣΑ. Θέμα της θα είναι η περιφερειακή πολιτική, με τίτλο «Μεγάλες τάσεις: Κτίζοντας καλύτερο μέλλον για τις περιφέρειες, τις πόλεις και τις αγροτικές περιοχές».

Η υπουργική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και την πρώτη ημέρα της συνόδου, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση και συγκεκριμένα συνάντηση – στρογγυλό τραπέζι του ΟΟΣΑ μεταξύ υπουργών και δημάρχων.

Αντικείμενο της επιτροπής πολιτικών για την περιφερειακή ανάπτυξη του ΟΟΣΑ είναι η ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου σε όλες τις περιφέρειες. Σκοπός είναι να βελτιωθεί η συμβολή τους στην πρόοδο σε εθνικό επίπεδο δημιουργώντας πιο ισχυρές και συνεκτικές κοινωνίες. Προκλήσεις και ευκαιρίες Με αυτή την κατεύθυνση ο Οργανισμός διοργανώνει ανά πενταετία μία συνάντηση σε επίπεδο υπουργών. Εφέτος φιλοξενείται στην Αθήνα και εκπροσωπείται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Κατά τη συνάντηση οι υπουργοί θα κληθούν να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούν για τις περιφέρειες, τις πόλεις και τις αγροτικές περιοχές οι μεγάλες διεθνείς τάσεις (παγκοσμιοποίηση, ψηφιοποίηση, δημογραφικά θέματα, κλιματική αλλαγή) και να διαμορφώσουν πολιτικές διαχείρισής τους.

Παράλληλα θα ανακοινωθούν αρχικά στοιχεία που θα προκύψουν από τη μελέτη που διενεργεί ο ΟΟΣΑ για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Ελλάδας για τη μετά το 2020 περίοδο και την επίτευξη της πολιτικής συνοχής δυναμώνοντας την παραγωγικότητα στην ελληνική περιφέρεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By