Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Στην Αθήνα υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικάνικου ΥΠΟΙΚ

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος Ελλάδας – ΕΕ

ellada

Σε μια προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος που έχει προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης το αμερικάνικο υπουργείο Οικονομικών θα στείλει εντός της εβδομάδας στην Αθήνα υψηλόβαθμο αξιωματούχο του για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», με τα διεθνή ΜΜΕ να προβλέπουν κρίση ρευστότητας τον Μάρτιο, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διώξει την τρόικα, οι Αμερικανοί αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να αποφύγουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές και, κατ’ επέκταση, στην παγκόσμια οικονομία από μία κρίση ρευστότητας στην Ελλάδα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, μία εβδομάδα μετά τις ελληνικές εκλογές, στο ΔΝΤ δεν έχουν ακόμη καμία επαφή με τη νέα κυβέρνηση. Αξιωματούχος του Ταμείου τονιζει, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ότι η πρωτοβουλία ανήκει στην ελληνική πλευρά. Και το γεγονός ότι η κ. Λαγκάρντ δεν έχει τηλεφωνήσει για να συγχαρεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποβαθμίζεται από το ΔΝΤ, με την διευκρίνιση ότι το Ταμείο δεν είναι κράτος για να έχει διπλωματικά πρωτόκολλα αβροφροσύνης.

Ωστόσο, στο ΔΝΤ συνεχίζουν να παρακολουθούν προσεκτικά τις πρώτες κινήσεις και δηλώσεις της κυβέρνησης, χωρίς να τοποθετούνται επισήμως.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By